Blog > Komentarze do wpisu

OWSIANE CIASTKA BEZ TŁUSZCZU

1 1/2 szklanki musu owocowego (mog± być zmiksowane owoce)

2 szklanki płatków owsianych

1 szklanka m±ki pszennej razowej (może być orkiszowa)

3 łyżki zmielonych migdałów

4 łyżki wiór. Kokosowych

1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody

1 roztrzepane jajko

3 łyżki miodu lub syropu klonowego

 

Mus owocowy ł±czymy z roztrzepanym jajkiem i miodem. Mieszamy dokładnie.

 

Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy z mokrymi.

 

Nagrzewamy piekarnik z termoobiegiem do 180 stopni.

 

Z ciasta formujemy niewielkie kulki i rozpłaszczamy tak, by nabrały wymarzony kształt.

 

Pieczemy około 20 minut.

 

Ciasteczka mog± dla niektórych być za mało słodkie. Polecam polanie czekolad±.

 

ciastka owsiane

pi±tek, 05 lutego 2016, mosaika

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów